Последни новини

Стартираха регистрациите в Конкурса Български награди за уеб 2011

Професионалният конкурс Български награди за уеб се организира за трета поредна година от Българска уеб асоциация (БУА) и ще протече в периода 26 април – 23 юни 2011 г.

Категориите в издание 2011 са обогатени с две нови, в резултат на динамичното развитие на уеб и необходимостта от актуално представяне на създаваните у нас уеб проекти.

Прочетете цялото прес-съобщение в ipbulgaria.bg

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ В БЪЛГАРИЯ СЕ ВРЪЧВА НА ЧУЖДЕНЕЦ

Националният портал за интелектуална собственост https://www.ipbulgaria.bg/, обяви своето решение за таз годишния носител на престижната награда за принос в развитието на интелектуалната собственост в България. Награденият е Матю А. Ламберти.

Повече подробности на: https://copyrights.bg/2011/04/матю-ламберти-награден-за-принос-към-ис/

РУСИЯ ТРУДНО РЕАЛИЗИРА НАУЧНИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ

Според изследване на Thomson Reuters с около 25% е спаднал броят на научните открития в Русия за последните 10 години. Държави като Индия, Австралия и Канада имат повече публикации в научни журнали, а Холандия отстъпва със съвсем малко.

Повече подробности на: https://thomsonreuters.com/content/press_room/sci/Russia-Struggles-To-Maintain-Research-Output

АПЕЛАТИВЕН СЪД УСТАНОВЯВА ЩЕТИ ОТ НАРУШАВАНЕ НА ПАТЕНТНО ПРАВО

Чрез две свои скорошни решения, а имено по делата Lucent v. Gateway и Cornell v. HP т.нар. Национален федерален апелативен съд показа нагледно какво е необходимо, за да се докаже действително нарушение на правата на интелектуална собственост.

В случая Lucent, съдията е изискал конкретно доказателство за реално изплатими хонорари като по този начин е дал пример на своите колеги как трябва да се действа в подобна ситуация. Съдията по другия случай не позволил на патентоползвателя да се възползва от доходите от целия продукт, при положение, че патентът е приложим само към един негов елемент.

Източник: www.technologytransfertactics.com

НОВ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА КАНДИТАТУРИ ЗА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“

Европейската награда „Карл Велики“ за е предназначена за млади хора на възраст между 16 и 30 години, които участват в проекти, подпомагащи разбирателството между народите от различни европейски държави. Наградите за победителите са в размер съответно на 5000, 3000 и 2000 евро за трите най-добри проекта.

Новият срок за кандидатстване е 14 февруари 2010.

Източник: Информационното бюро на ЕП в България: www.europal.bg

РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ДАТСКОТО, ФРЕНСКОТО, ШВЕДСКОТО, И ШВЕЙЦАРСКОТО ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО СА СРЕД ВЪЗМОЖНИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ПОСТА НА ПРЕЗИДЕНТ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО

Ръководителите на Датското, Френското, Шведското и Швейцарското патентно ведомство са сред възможните кандидати за поста на Президент на Европейското патенто ведомство.

Представители на страните – членки на Европейската патентна конвенция ще се срещат в Мюнхен следващата седмица.